איך תינוק רואה? חודש אחר חודש

דצמבר 14th, 2015 | No Comments

איך תינוק רואה? חודש אחר חודש דר' ניר ארדינסט פרופ' יאיר מורד

איך תינוק רואה? חודש אחר חודש דר' ניר ארדינסט פרופ' יאיר מורד

איך תינוק רואה? חודש אחר חודש דר' ניר ארדינסט פרופ' יאיר מורד

איך תינוק רואה?התפתחות ראיית תינוקת, ראיית צבעים, תפיסת עומק, קשר עין יד דר' ניר ארדינסט פרופ' יאיר מורד

איך תינוק רואה?התפתחות ראיית תינוקת, ראיית צבעים, תפיסת עומק, קשר עין יד דר' ניר ארדינסט פרופ' יאיר מורד

התפתחות ראיית תינוקת, ראיית צבעים בתינוקת, תפיסת עומק בתינוקות, קשר עין יד אצל תינוק, חיוך של התינוק, הזזת הסנטר, חיקוי פרצופים של ההורים או האמא, הושטת יד לחפצים וכו' נחשב לחלק חשוב ביותר בהתפתחות של חיי הילוד והתינוק. המאמר הנוכחי של דר' ניר ארדינסט ופרופ' יאיר מורד מהמרכז לעצירת קוצר ראייה ינסה לתאר בקצרה לפי נקודות זמן – חודש אחר חודש את התפתחות הראייה בילודים ותינוקות.

ראיית ילודים – חודש ראשון

מערכת הראייה של ילודים בזמן הלידה עדיין לא התפתחה במלואה וילודים רואים מטושטש ומעורפל. הילודים יבחינו ויטו את העיניים לעבר מקור אור חזק ואף ימצמצו בתגובה למקור אור חזק. ילוד עד חודש ראשון יראה עד מרחק של 30 ס"מ ובעיקר יתמקד בפנים של האם או האב.

ראיית תינוק בחודש וחצי

התינוק כבר מסוגל למקד יותר בקלות (לבצע מיקוד ראייה או פוקוס) על פני ההורה ויכול להבחין בהבדלי צבעים אך לא גוונים בצורה גסה. קואורדינציית עין יד מתפתחת.

ראיית תינוק בגיל חודשיים

ראיית צבעים ממשיכה להתפתח והתינוק יכול לראות יותר פרטים.

ראיית תינוק בגיל שלושה חודשים

בגיל 3 חודשים התינוק מסוגל לעקוב אחרי תזוזה של פרטים וקשר עין יד משתפר והתינוק שולח ידיים לעבר חפצים.

ראיית תינוק בגיל ארבעה חודשים

בגיל 4 חודשים לתינוק מתפתחת ראיית עומק, כלומר מתפתחת יכולת לראות אם החפץ או האובייקט מקדימה או מאחורה ביחס לחפץ אחר.

ראיית תינוק בגיל חמישה חודשים

ראיית הצבעים מתפתחת עוד יותר ויכולת ראיית הצבעים של התינוקת בגיל 5 חודשים קרובה לזאת של מבוגרים. היות וראיית צבעים קשורה ללימוד והיא יכולת נרכשת ראיית הצבעים של תינוקת בגיל חמישה חודשים עדיין לא מפותחת כמו אצל מבוגר.

ראייה תינוק בגיל חצי שנה

ראיית תינוק בגיל 6 חודשים ניתן לבדוק בעזרת בדיקה אובייקטיבית (בדיקה ללא שיתוף פעולה) שנקראת (Visual Evoked Potential (VEP או בקיצור בדיקת VEP שהיא בדיקה אלקטרופיזיולוגית (בדיקת הולכה חשמלית) שבודקת את ההולכה העצבית לגירוי של אור. בגיל חצי שנה לפי בדיקת VEP, תינוקות רואים עם חדות ראייה שנעה בין 6/6 לבין 6/18 כלומר תינוקת בגיל חצי שנה רואים עם חדות ראייה נורמלית או קרובה לנורמה.

ראיית תינוק בגיל שנה

בתינוק בגיל 12 חודשים חלה שיפור משמעותי בתפיסת העומק של התינוק ויש לו יכולת להעריך מרחקים.

 

המידע באתר אינו אמור להחליף ביקור או ייעוץ אצל איש המקצוע או הרופא, ייעוץ רופאי כרוך בביקור פורמלי והליך בדיקה אצל איש המקצוע . המידע נועד לשפר את ההבנה והידע בתחום קוצר ראייה. הטיפולים וההליכים המתוארים באתר אינם מהווים המלצות לטיפול רפואי או להליך רפואי וכל מטרתם לספק מידע, תיאור והסברים אודות טיפולים והליכים מקובלים בתחום קוצר ראייה.
האתר מוגן בזכויות יוצרים, אין להעתיק ו/או לשכתב ו/או לצטט ו/או להקריא מהאתר בכל צורה שהיא לרבות צילום, סריקה, הקרנה ואמצעים אלקטרוניים שונים ללא אישור בכתב מדר' ניר ארדינסט פרופ' יאיר מורד. הפרה של הנ"ל תגרור נקיטת צעדים משפטיים על הפרת הזכויות. האתר מוגן בזכויות יוצרים – כל הזכיות שמורות©

השאר תגובה

תגיות

Cyclopentolate (ציקלופנטולט) Timolol Tropicamide (טרופיקאמיד) WSPOS: האיגוד העולמי לרפואת עיניים ילדים ופזילה אטרופין אמצעים לעצירת קוצר ראייה אסטיגמציה ביקור וייעוץ של הרופא גנטיקה וקוצר ראייה ד"ר ניר ארדינסט דרכים לעצירת קוצר ראייה האטה של קוצר הראייה האם לילד יהיה משקפיים המרכז לעצירת קוצר ראייה התפתחות חדות הראייה אצל ילדים חדות ראייה אצל ילדים טיפול באטרופין לעצירת המספר טיפול באטרופין לעצירת המספר במשקפיים טיפול תרופתי לעצירת המרשם מחקרים על ילדים וקוצר ראייה מיופיה מניעת קוצר ראייה נזקי שמש לעין סיבוכי קוצר ראייה סיבות לקוצר ראייה עדשות מגע עדשות מגע לעצירת קוצר ראייה עדשות משקפיים עצירת המספר במשקפיים עצירת מספר משקפיים עצירת קוצר ראייה עצירת קוצר ראייה משקפיים פירנזפין פירנזפין (Pirenzepine) פעילות בחוץ ומניעת קוצר ראייה פרופ' יאיר מורד פרופ' מורד ד"ר ארדינסט צור קשר צילנדר קוצר ראייה קוצר ראייה בילדים רוחק ראייה שינה באור או בחושך שכיחות קוצר ראייה תרופות

לוח מודעות