הסבר אסטיגמציה (צילנדר)

פברואר 24th, 2013 | No Comments

הסבר אסטיגמציה (צילנדר) מאת ד"ר ניר ארדינסט ופרופ' יאיר מורד

אסטגמציה מתאר ליקוי ראייה בעין והצילנדר הינו התיקון האופטי לאסטיגמציה. בהסבר פשוט, אסטיגמציה מתאר לרוב מצב שבו הקרנית (החלק השקוף בעין) אינה כדור מושלם אלא דומה למבנה אובלי (מבנה של ביצה או כדור פוטבול). מצב זה של הקרנית יגרום למופע של 2 מוקדים (פוקסים) שאינם על רשתית העין ולכן יגרם טשטוש ראייה.

שכיחות אסטיגמציה

שכיחות האסטיגמציה במחקר CLEERE שנערך בארה"ב עמדה על 34%. מחקר נוסף שנערך בבריטניה ובוצע ע"י גרמה יאנג ועמיתיו פורסם בשנת 2011 בכתב העת עדשות מגע והעין. המחקר בדק את השכיחות של אסטיגמציה בקרב 12,000 נבדקים ומצא ש 47% מהנבדקים היו בעלי אסטיגמציה של 0.75 דיופטר לפחות בעין אחת.

הסיבה לאסטיגמציה

הרציונל הקיים בעין הוא שהקרנית של העין אשר מרכזת את קרני האור תהיה ספרית, כלומר תהיה בעל מבנה כדורי מושלם. באסטיגמציה, הקרנית אינה בעל מבנה כדורי מושלם אלא שטוח מעט במישור מסוים (בדומה לכדור פוטבול או ביצה). כאשר מדובר על מבנה שטוח בציר מסוים בקרנית שאינו משמעותי הדבר אינו משפיע על הראייה. אולם כאשר יש מישור שטוח או קמור באופן משמעותי הדבר יוצר עיוות קרנית המשפיע על הראייה. עיוות זה בקרנית יוצר תמונה מעוותת על הרשתית ולמעשה נקבל מופע של 2 פוקוסים שיכולים להיות לפני הרשתית, מאחוריה או פוקוס גם לפני הרשתית וגם מאחור. סיבות נוספות לאסטיגמציה אך פחות שכיחות הן עיוות של עדשת העין או הטיית עדשת העין.

הסבר אסטיגמציה (צילנדר) מאת ד"ר ניר ארדינסט ופרופ' יאיר מורד

הסבר אסטיגמציה (צילנדר) מאת ד"ר ניר ארדינסט ופרופ' יאיר מורד

תיקון אסטיגמציה

ליקוי אסטיגמטי בעין מתוקן בהיבט האופטי באמצעות עדשה משקפיים או עדשות מגע טורית (צילינדר). עדשת צילנדר הינה עדשה בעלת שתי עוצמות תשבורת שונות הניצבות זו לזו (תמיד ב90 מעלות). הגורמת לדמויות של ליקוי האסטיגמציה לנוע יחדיו על הרשתית.

מתי נחשוד באסטיגמציה?

כאשר אדם מתלונן על טשטוש ראייה יחד עם כאבים מסביב לעין

כאשר הילד מתלונן על כאבים סביב העין וכאבי ראש אשר מתגברים בזמן הכנת שיעורי בית, קריאה, משחקים או כל עבודה ראייה מקרוב
כאשר הילד מתקרב מאוד אל הטלוויזיה
כאשר הילד מקרב מאוד את עיניו לדף בזמן עבודה או קריאה
כאשר הילד מתקשה לזהות עצמים קרובים ורחוקים גם יחד

כאשר יש טשטוש ראייה למרות שאדם מרכיב משקפיים

ד"ר ניר ארדינסט ופרופ' יאיר מורד הינם מהמרכז לעצירת קוצר ראייה, ראשל"צ

המידע באתר אינו אמור להחליף ביקור או ייעוץ אצל איש המקצוע או הרופא, ייעוץ רופאי כרוך בביקור פורמלי והליך בדיקה אצל איש המקצוע . המידע נועד לשפר את ההבנה והידע בתחום קוצר ראייה. הטיפולים וההליכים המתוארים באתר אינם מהווים המלצות לטיפול רפואי או להליך רפואי וכל מטרתם לספק מידע, תיאור והסברים אודות טיפולים והליכים מקובלים בתחום קוצר ראייה. האתר מוגן בזכויות יוצרים, אין להעתיק ו/או לצטט ו/או להקריא מהאתר בכל צורה שהיא לרבות צילום, סריקה, הקרנה ואמצעים אלקטרוניים שונים ללא אישור בכתב מד"ר ניר ארדינסט ופרופ' יאיר מורד. הפרה של הנ"ל תגרור נקיטת צעדים משפטיים על הפרת הזכויות. האתר מוגן בזכויות יוצרים – כל הזכיות שמורות©

השאר תגובה

תגיות

Cyclopentolate (ציקלופנטולט) Timolol Tropicamide (טרופיקאמיד) WSPOS: האיגוד העולמי לרפואת עיניים ילדים ופזילה אטרופין אמצעים לעצירת קוצר ראייה אסטיגמציה ביקור וייעוץ של הרופא גנטיקה וקוצר ראייה ד"ר ניר ארדינסט דרכים לעצירת קוצר ראייה האטה של קוצר הראייה האם לילד יהיה משקפיים המרכז לעצירת קוצר ראייה התפתחות חדות הראייה אצל ילדים חדות ראייה אצל ילדים טיפול באטרופין לעצירת המספר טיפול באטרופין לעצירת המספר במשקפיים טיפול תרופתי לעצירת המרשם מחקרים על ילדים וקוצר ראייה מיופיה מניעת קוצר ראייה נזקי שמש לעין סיבוכי קוצר ראייה סיבות לקוצר ראייה עדשות מגע עדשות מגע לעצירת קוצר ראייה עדשות משקפיים עצירת המספר במשקפיים עצירת מספר משקפיים עצירת קוצר ראייה עצירת קוצר ראייה משקפיים פירנזפין פירנזפין (Pirenzepine) פעילות בחוץ ומניעת קוצר ראייה פרופ' יאיר מורד פרופ' מורד ד"ר ארדינסט צור קשר צילנדר קוצר ראייה קוצר ראייה בילדים רוחק ראייה שינה באור או בחושך שכיחות קוצר ראייה תרופות

לוח מודעות