פעילות בחוץ אצל ילדים

מאי 3rd, 2016 | No Comments

פעילות בחוץ אצל ילדים דר' ניר ארדינסט פרופ' יאיר מורד

קוצר ראייה או מיופיה בלועזית הינה ליקוי מולטיפקטוריאלית (כלומר קוצר ראייה נגרם מדברים שונים ורבים). ישנה עלייה תלולה בשכיחות קוצר הראייה ברחבי העולם ושכיחות קוצר הראייה עלולה לנסוק בצורה חדה ביותר לפי מחקר שמנבא את קוצר הראייה עד 2050.

שהייה ופעילות מחוץ לבית בזמן אור יום תורמים רבות לילד. מחקרים רבים הראו שפעילות של ילדים (לרבות תזוזה נמרצת, ספורט ועליית דופק) תורמים רבות לבריאות ומונעים מחלות מטבליות.
חשיפה מבוקרת לשמש תניב יתרונות בריאותיים רבים. אחד היתרונות היא סינתזה של ויטמין D ע"י הקרינה האולטה סגולה. ויטמין D הנוצר בעקבות חשיפה לשמש הינו הוא פרו-ויטמין מסיס בשומן ודומה להורמון יותר מאפשר דומה לויטמין. חשיפה לשמש ויצור ויטמין D מסייעת לשיפור ניכר במצב הרוח ומניעת דיכאון. ויטמין D מסייע במניעת זיהומים ומתפקד כנוגד חמצון יעיל כמו כן ויטמין D מסייע בספיגת סידן מהמעי. בנוסף, ויטמין D מקטין את הסיכון לסוכרת, מחלות אוטואימוניות, גידולים סרטניים ועוד.

פעילות מחוץ לבית בזמן אור שמש מסייעת גם לליקוי ראייה של קוצר ראייה. הסיבות לא טרם ידועות במלואן מדוע פעילות בחוץ מסייעת למניעת קוצר ראייה. מייחסים לגורמים כמו אורך גל מסוים מהשמש, קוטר אישון קטן וקבוע, הפסקת מאמץ האקומודציה (פוקוס לקרוב), ויטמין D, פעילות ספורטיבית ועוד גורמים נוספים את האחראיים למניעת קוצר הראייה.

לפני כמעט כעשור התחילו העדויות ממחקרים רבים שפעילות ילדים מחוץ לבית או לכיתה (במספר דו ספרתי של שעות פעילות בשבוע) תורמת לשיפור המצב של קוצר ראיה. מניעת והאטת התקדמות קוצר ראייה משתלמת כיוון שקוצר ראייה גבוה מלווה סיבוכים ראייה העלולים לפגוע בראייה לצמיתות.

לסיכום, רצוי שילד או ילדה ירבו לשחק או לבצע כל פעילות מחוץ לבית בשעות אור יום. פעילות מחוץ לבית באור יום הוכחה כיעילה בעיכוב זמן הופעת קוצר ראייה אצל הילד או הילדה והוכיחה יעילות מתונה בשליטת בקוצר ראיה אם כבר יש לילד או לילדה קוצר ראייה.

המידע באתר אינו אמור להחליף ביקור או ייעוץ אצל איש המקצוע או הרופא, ייעוץ רופאי כרוך בביקור פורמלי והליך בדיקה אצל איש המקצוע . המידע נועד לשפר את ההבנה והידע בתחום קוצר ראייה. הטיפולים וההליכים המתוארים באתר אינם מהווים המלצות לטיפול רפואי או להליך רפואי וכל מטרתם לספק מידע, תיאור והסברים אודות טיפולים והליכים מקובלים בתחום קוצר ראייה.
האתר מוגן בזכויות יוצרים, אין להעתיק ו/או לצטט ו/או להקריא מהאתר בכל צורה שהיא לרבות צילום, סריקה, הקרנה ואמצעים אלקטרוניים שונים ללא אישור בכתב מד"ר ניר ארדינסט פרופ' יאיר מורד. הפרה של הנ"ל תגרור נקיטת צעדים משפטיים על הפרת הזכויות. האתר מוגן בזכויות יוצרים – כל הזכיות שמורות©

השאר תגובה

תגיות

Cyclopentolate (ציקלופנטולט) Timolol Tropicamide (טרופיקאמיד) WSPOS: האיגוד העולמי לרפואת עיניים ילדים ופזילה אטרופין אמצעים לעצירת קוצר ראייה אסטיגמציה ביקור וייעוץ של הרופא גנטיקה וקוצר ראייה ד"ר ניר ארדינסט דרכים לעצירת קוצר ראייה האטה של קוצר הראייה האם לילד יהיה משקפיים המרכז לעצירת קוצר ראייה התפתחות חדות הראייה אצל ילדים חדות ראייה אצל ילדים טיפול באטרופין לעצירת המספר טיפול באטרופין לעצירת המספר במשקפיים טיפול תרופתי לעצירת המרשם מחקרים על ילדים וקוצר ראייה מיופיה מניעת קוצר ראייה נזקי שמש לעין סיבוכי קוצר ראייה סיבות לקוצר ראייה עדשות מגע עדשות מגע לעצירת קוצר ראייה עדשות משקפיים עצירת המספר במשקפיים עצירת מספר משקפיים עצירת קוצר ראייה עצירת קוצר ראייה משקפיים פירנזפין פירנזפין (Pirenzepine) פעילות בחוץ ומניעת קוצר ראייה פרופ' יאיר מורד פרופ' מורד ד"ר ארדינסט צור קשר צילנדר קוצר ראייה קוצר ראייה בילדים רוחק ראייה שינה באור או בחושך שכיחות קוצר ראייה תרופות

לוח מודעות