קוצר ראייה: לישון עם אור?

ינואר 2nd, 2015 | No Comments

האם להשאיר אור דולק לילד בשינה – השפעה על קוצר ראייה ד"ר ניר ארדינסט ופרופ' יאיר מורד

השאלה האם יש להשאיר אור דולק בזמן השינה של הילד או התינוק או מנגד לתת לתינוק או לילד לישון בחושך. יתכן ושינה באור עלולה לפגוע באיכות השינה אך השאלה שנשאלת מה קורה לעין כאשר ישנים עם אור דולק. אמהות רבות שואלות האם לתת לילד לישון באור חלקי, אור מלא, מנורת לילה או בחושך מוחלט?

מחקרים של קוצר ראייה: האם לישון עם אור?

מספר מחקרים ניסו לבדוק האם יש קשר בין עוצמת התאורה של הסביבה בלילה לבין המצב התשבורתי של העין (מספר משקפיים). המחקר הראשון שבדק את הנושא של תאורה זמן שינה הציג ממצאים שתמכו כי ילדים שישנו בקרבת או בסביבת אור בחדר לרבות מנורת לילה פיתחו קוצר ראיה בשכיחות גבוהה יותר.

להוציא את ממצאי המחקר הנ"ל טרם נמצאו או הוצגו ממצאים שתומכים בדעה כי לעוצמת התאורה בזמן השינה של הילד קיימת השפעה על התפתחות המצב המרשם או מספר המשקפיים בילד.

מחקרי חיות הראו תוצאות הפוכות למחקר הראשון כלומר ששינה עם אור גורמת לפחות קוצר ראייה. למשל במחקר חיות בדקו אפרוחים בני יומם שגדלו בתנאי חושך מוחלט לעומת אפרוחים מאותו זן ובאותו גיל שגדלו בתנאי אור. התוצאות במחקר זה מראות שאפרוחים שגדלו באור פיתחו פחות קוצר ראייה וזאת מנוגד לממצא של המחקר הראשון והבודד שמצא כי ילדים שישנים בקרבת אור מפתחים יותר קוצר ראייה ואילו ילדים שישנו בחושך מוחלט כמעט ולא פיתחו קוצר ראייה. נתונים סותרים אלו מבלבלים מאוד ולא יכולים עדיין לספק המלצה הקשורה לאופי התאורה בשינה והקשר לקוצר ראייה אצל ילדים. לנושא זה נדרשים מחקרים נוספים ומקיפים יותר שיציגו מסקנה ברורה.

המידע באתר אינו אמור להחליף ביקור או ייעוץ אצל איש המקצוע או הרופא, ייעוץ רופאי כרוך בביקור פורמלי והליך בדיקה אצל איש המקצוע . המידע נועד לשפר את ההבנה והידע בתחום קוצר ראייה. הטיפולים וההליכים המתוארים באתר אינם מהווים המלצות לטיפול רפואי או להליך רפואי וכל מטרתם לספק מידע, תיאור והסברים אודות טיפולים והליכים מקובלים בתחום קוצר ראייה.
האתר מוגן בזכויות יוצרים, אין להעתיק ו/או לצטט ו/או להקריא מהאתר בכל צורה שהיא לרבות צילום, סריקה, הקרנה ואמצעים אלקטרוניים שונים ללא אישור בכתב מד"ר ניר ארדינסט. הפרה של הנ"ל תגרור נקיטת צעדים משפטיים על הפרת הזכויות. האתר מוגן בזכויות יוצרים – כל הזכיות שמורות©

השאר תגובה

תגיות

Cyclopentolate (ציקלופנטולט) Timolol Tropicamide (טרופיקאמיד) WSPOS: האיגוד העולמי לרפואת עיניים ילדים ופזילה אטרופין אמצעים לעצירת קוצר ראייה אסטיגמציה ביקור וייעוץ של הרופא גנטיקה וקוצר ראייה ד"ר ניר ארדינסט דרכים לעצירת קוצר ראייה האטה של קוצר הראייה האם לילד יהיה משקפיים המרכז לעצירת קוצר ראייה התפתחות חדות הראייה אצל ילדים חדות ראייה אצל ילדים טיפול באטרופין לעצירת המספר טיפול באטרופין לעצירת המספר במשקפיים טיפול תרופתי לעצירת המרשם מחקרים על ילדים וקוצר ראייה מיופיה מניעת קוצר ראייה נזקי שמש לעין סיבוכי קוצר ראייה סיבות לקוצר ראייה עדשות מגע עדשות מגע לעצירת קוצר ראייה עדשות משקפיים עצירת המספר במשקפיים עצירת מספר משקפיים עצירת קוצר ראייה עצירת קוצר ראייה משקפיים פירנזפין פירנזפין (Pirenzepine) פעילות בחוץ ומניעת קוצר ראייה פרופ' יאיר מורד פרופ' מורד ד"ר ארדינסט צור קשר צילנדר קוצר ראייה קוצר ראייה בילדים רוחק ראייה שינה באור או בחושך שכיחות קוצר ראייה תרופות

לוח מודעות